Equine Dental

Gastenboek

Schrijf in mijn Gastenboek
Vorige 3/15 Volgende

Fabiën Sibbald uit Gouda

schrijft op 22-12-2015 om 22:37 uur:


Vandaag is Olav bij mijn pony Meredith voor de eerste keer geweest.Haar gebit is gedaan en een reading.Olav stelden Meredith eerst op haar gemak en maakte kennis met haar.Het ging allemaal super relax en Meredith deed het super.Ik vindt het fijn om te horen dat zij het naar haar zin heeft waar zij nu staat,en tevreden is bij mij.Niks moet en geen stress!! Olav bedankt jij deed het super!!Ook fijn om te horen dat Meredith en ikzelf toch wel bij elkaar passen


Frederique Hogema

schrijft op 19-08-2015 om 14:37 uur:


Pi heeft weer mooie tanden dankzij Olav Franzel. De vorige paardentandarts zei dat Pi een erg slecht gebit had en een dure elektrische behandeling en sedatie moest ondergaan. Waarschijnlijk elk jaar. Dat zat me niet lekker, ze is goed op gewicht, maakt geen proppen, eet goed, ik heb geen problemen met rijden en kan niets aan haar gebit vinden met meten. Het is mooi om te zien hoe Olav te werk gaat, de manier waarop hij het paard in zijn waarde laat, dat het paard kan bewegen tijdens de behandeling en zo eventuele stress af kan voeren.

En wat blijkt: Pi heeft juist een heel mooi gebit, ik heb alles mogen voelen, voor en na het vijlen. Tot aan de achterste kiezen, deze waren ook mooi bijgevijld, terwijl ik juist hoorde dat de achterste kiezen alleen elektrisch kunnen.

Blij dat ik mijn gevoel heb gevolgd.


Alexandra Herz uit Herne

schrijft op 11-08-2015 om 18:36 uur:


Wie schon im letzten Jahr sind wir auch heute wieder absolut begeistert von der Behandlung unserer Pferde durch Sie. Besonders gut gefällt mir die Zeit und Ruhe, die Sie sich auch für etwas unruhigere Pferde nehmen.
Also unser Pferd mag Sie!
Vielen Dank
Gruß aus Herne
Alexandra Herz


Shandra uit H.I.Ambacht

schrijft op 15-07-2015 om 16:09 uur:Beste Olav,

Vandaag ben je weer bij onze haflinger Floyd geweest voor z'n gebit en een reading.
Je was weer super met de reading!! Er zijn ons een hoop dingen duidelijk geworden en zijn blij
om te horen dat we een paar maanden geleden de juiste beslissing hebben genomen.

Dank je wel voor je bezoek.
Groetjes Shandra (Neviile Stables)


monique peereboom uit sittard

schrijft op 02-05-2015 om 23:18 uur:


Olav

Je was weer super vandaag.

Gebit in alle rust bijgewerkt en weer een paard die al 7 jaar goede ervaringen heeft met jou.

Je bent een topper.

Monique en Banou


Suzanne Behrens uit Gouda

schrijft op 23-02-2015 om 10:02 uur:


Toen mijn merrie Bonita ruim een jaar geleden bij ons kwam was ze ernstig verwaarloosd. Haar hoeven en gebit waren nog nooit onderhouden en ze was veel te mager en erg bang. Ze had enorme scherpe punten aan haar kiezen waardoor ze nare wonden en zweertjes in haar mond had. Een dierenarts heeft haar kiezen toen elektrisch geveild. De wonden in haar mond genazen goed, maar haar spijsvertering bleef een probleem. Ze had regelmatig diarree waardoor het moeilijk was om haar goed op gewicht te krijgen.
Eind 2014 was Olav bij ons op stal voor het gebitsonderhoud van verschillende paarden. Hij gaf direct aan dat hij wel begreep waarom Bonita spijsverteringsproblemen had. Haar kiezen waren helemaal glad geveild, waardoor ze niet goed kon malen.
Op tweede kerstdag kreeg Bonita een zware koliek, een verstopping in de darmen veroorzaakt door onverteerde brokken ruwvoer. Gelukkig kwam ze hier goed uit en ik heb Olav weer gebeld. Hij had een idee! Met speciaal gereedschap zou hij subtiele groeven in de kiezen slijpen, zodat er weer structuur op zou komen. Omdat ze voor deze ingrijpende behandeling wel gesedeerd moest worden nam hij een dierenarts mee. De behandeling is goed en zonder stress verlopen. Na ongeveer twee weken was er duidelijk verschil zichtbaar. Bonita at makkelijker, kon grotere happen hooi verwerken en haar mest werd normaal.
Het gaat nu gelukkig steeds beter met Bonita, ze komt eindelijk aan in gewicht.

Olav benadert de paarden bijzonder rustig en respectvol, waardoor ze zich snel op hun gemak voelen. Voor een normale behandeling hoeven paarden bij hem daarom eigenlijk nooit gesedeerd te worden. Bovenstaande behandeling was een uitzondering omdat er met elektrisch en scherp materiaal gewerkt moest worden.

Olav bedankt! Je hebt Bonita en mij enorm geholpen.


Janine Schimmelpenninck uit Leusden

schrijft op 19-02-2015 om 14:37 uur:


Beste Olav,

Veel dank voor jouw hulp bij onze hond Capu. Jouw bezoek heeft bij Capu geholpen een knop om te zetten waardoor hij nu makkelijker durft te gaan liggen in zijn mand. Capu is na jouw bezoek al een paar keer uit zichzelf gaan liggen. Dat had hij al 8 maanden niet gedaan. We gaan de goeie kant nu op, veel dank daarvoor!!!

janine


Vorige 3/15 Volgende

Schrijf in het gastenboek

Naam:*
Woonplaats:
Email:
Bericht:*
Smileys:
Foto:
Spamfilter:* Wat is vijf plus elf?