(+31) 6 53 65 85 31 info@equinedental.nl

Gastenboek Equine Dental

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt in het gastenboek nadat we het beoordeeld hebben.
We behouden het recht voor berichten te wijzigen, te verwijderen of niet te publiceren.
101 berichten.
Lisa Veldkamp Lisa Veldkamp uit uit Nieuwveen schreef op 31 mei 2021
Lieve Olav,

Zo blij dat je ook weer wilde langskomen voor mijn Cilke. Je was vroeger zo fantastisch met Mellanie.
Ook Cilke heeft een goede ervaring overgehouden aan jouw zorgzame behandeling.
Dat er maar meer tandartsen in jouw voetsporen mogen treden, want hoe jij met paarden omgaat, dat is in geen prijs uit te drukken!

Lieve groet van Cilke en mij.
Lotte Houterman Lotte Houterman schreef op 22 april 2021
Vandaag weer de jaarlijkse controle, mijn kleine Arabiertje, die voorheen de stalmuur eruit trapte, inclusief vorige tandarts, ....staat nu altijd even de kat uit de boom te kijken, Olav weet hem altijd rustig te krijgen, en Nico laat zich gewoon behandelen. Grote Cas kijkt Olav altijd verliefd aan, blijft heel rustig en laat alles toe, wat ook zeer bijzonder is. De rest van de dieren (5 honden), lopen altijd achter Olav aan, hij is net de rattenvanger van Hamelen! Heel blij weer, tot volgend jaar!:D
Teddy Teddy uit uit Groesbeek schreef op 9 april 2021
Ik heb vandaag via via kennis gemaakt met Olav
Mijn Haflinger is prima behandeld worden zonder verdoving
Voor onze nieuwste aanwinst op stal er een Reading bij gedaan dit was zeer interessant en een echte aanrader je paard te leren kennen of beter te leren kennen.
Ik zeg dank je wel
Chantal Chantal uit uit Maarsbergen schreef op 7 januari 2020
Olav is vandaag voor het eerst bij mijn "nieuwe" paardje geweest voor controle voor zn tanden.
(Voorheen bij mijn oudere paardje)
Ook vandaag was ik weer zeer tevreden over olav.
Ook Mijn pony heeft het super gedaan voor de eerste keer
Bedankt Olav tot volgend jaar !
Wanda Wanda uit uit Maarssen schreef op 18 februari 2019
Al 10 jaar komt Olav elk jaar bij mijn paard en sinds 7 jaar ook bij onze pony, voor gebitsbehandelingen en readings. En elke keer weer zo mooi om de communicatie tussen hun en Olav te zien. We (dochter en ik) hebben in die jaren erg veel over en van onze paarden geleerd. En ook over mezelf...

De laatste keer in januari moest mijn paard toch even iets aan Olav kwijt. Confronterend, maar voor mij een eye-opener. Daardoor heb ik nu elke dag die motivatie om aan mijn eigen conditie en herstel te werken en om elke dag te kijken wat die dag haalbaar is mbt werken met de paarden. Ik ben weer aan het rijden, met en zonder zadel, ben bezig met ze voor de wagen te zetten en allerlei dingen zoals grondwerk eromheen. Mijn paard en ook onze pony zijn weer veel vrolijker... en ik ook. ๐Ÿ˜€
Lysanne Lysanne uit uit Maarssen schreef op 22 augustus 2018
Een jaar geleden heb ik mijn eerste eigen paard gekocht. Een beestje dat heel erg verwaarloosd was en hartstikke mager. Ik kocht hem niet omdat hij 'zielig' was, maar omdat zijn karakter echt geweldig was. Na ongeveer een halfjaar liet ik Olav komen, omdat ik toch wel heel wat angsten merkte bij mijn paard. Zelf het simpele eten van een appel vond hij in het begin gek.
Olav was dus gekomen, en heeft me een hele hoop dingen verteld waardoor ik mijn paard beter heb kunnen begrijpen. Olav heeft dingen verteld waar ik erg van ben geschrokken, maar mijn paard heeft aangegeven dat hij hier, bij mij, opnieuw wilt beginnen en het verleden achter zich wilt laten. Nu, bijna een halfjaar later, merk ik aan mijn paard dat hij zijn verleden voor een groot deel heeft kunnen verwerken en zijn angsten begint los te laten, omdat hij op de juiste plek zit bij mij. Daar ben ik echt onwijs blij mee, en ik heb echt geen spijt van Olav z'n bezoekje. Laatst heeft hij ook mijn paard zijn gebit gedaan en daar kwam ook een hoop angst en stress vrij. Olav wist het heel rustig aan te pakken en stelde mijn paard gerust waardoor hij kon ontspannen; want het is niet erg.
Nogmaals heel erg bedankt Olav!
Mariska Sneep-Veenendaal Mariska Sneep-Veenendaal uit uit Voorthuizen schreef op 18 mei 2018
Ik heb Olav lang gehad voor de paarden op de Ponyclub waar ik de leiding geef. Hij heeft alle 12 de ponyโ€™s behandeld aan hun gebit, zoals ik Olav ken ging het weer in alle rust en veiligheid voor de ponyโ€™s! Ik kan ervan genieten om Olav aan het werk te zien. Hij neemt de paarden mee in zijn bubbel en laat mij en zelfs mijn medewerkers zo nodig ook toe in zijn bubbel zodat we konden voelen wat hij had gevoeld en gezien zodat we wisten wat hij deed. Altijd weer een leerzame ervaring! Voor 2 van mijn ponyโ€™s had ik ook een Reading aangevraagd om net nog wat dingen duidelijk te krijgen, ik zag dat ze niet lekker in hun vel zaten, dan is de vraag waarom?
Bij de eerste pony een wat oudere haflinger was het eigenlijk al duidelijk bij de behandeling van het bit. De tweede was een Shetlander die al een tijdje niet lekker in haar vel zat. Ze was altijd een hele brave kinder pony die van alle aandacht kon genieten. Dit werd steeds minder, ze isoleerde zich van ons, gelukkig bleef ze wel in de kudde, zij was degene die waakte! Toen Olav met haar in gesprek was bleek zelfs dat ze de laatste tijd zo aan het waken was dat ze zelf maar heel weinig rust nam. Dit in samen hang met een maag zweer zorgde ervoor dat ze niet meer de rust nam die nodig was. Na het gesprek met Olav veranderde een hoop. We hebben haar maag zweer kunnen behandelen en Olav heeft samen met de andere ponyโ€™s overlegd dat zij niet altijd degene hoeft te zijn die oppast, zij mag ook rusten. Sindsdien zien we haar slapen in de paddock helemaal plat met haar ogen dicht. Ze draaft weer, heeft energie en langzaamaan komt de pony die ik ken weer terug!

Olav bedankt!
Hester Hester uit uit Tienhoven schreef op 4 januari 2018
Olav had ik gevraagd voor mijn fjord die niet meer uit de wei, en uit de kudde wilde. Hij rukte zich alleen maar los en tal van trainingsmethodes om dit op te lossen, werkten niet. Hij kon zich gerust 40 keer lostrekken. Ook had ik twijfels of hij wel in de kudde wilde zijn. Ik twijfelde niet aan zijn lijf, dat hadden we ondertussen wel opgeknapd.
Olav kwam vorige week en ging t gesprek aan met mijn fjord. Hij voelde veel.
Floki stond diezelfde avond gezellig zij aan zij met een ander paard. Een paar dagen later vond ik hem liggend in de inloopstal naast de shetlander. De rest stond op wacht. Gedrag wat ik niet eerder gezien heb bij hem.
Floki wilde wel mee uit de wei, aarzelde, zei dat hij ging omdraaien en ik zei dat we dat niet deden en dat we wat leuks gingen doen. Na een korte aarzeling ging hij mee. Vandaag stond hij op de track en ik ging hem ophalen. Hij draaide even om, maar was gedwee met een halster omdoen en liep zonder touwtje verder met me naar voren.
Vandaag gingen de kleintjes uit en mijn man vertelde dat Floki gilde waar ze waren. Normaal doet de kuddeleider dat, die gewoon naast Floki stond.
Kortom, Floki is een ander paard geworden na de healing, reading kan ik het bijna niet meer noemen. Er is zoveel gebeurd.
Dank je wel Olav, voor deze enorm fijne verandering!!
Marie Marie uit uit Gelderland schreef op 28 december 2017
In november dit jaar is Olav voor het eerst bij mij geweest voor gebitscontrole รฉn een reading. Dat laatste was compleet nieuw voor mij. Nog nooit had ik bij รฉรฉn van mijn paarden dat laten doen.

Dat het eindresultaat zo bijzonder zou zijn, had ik van te voren niet kunnen inschatten.

Olav heeft de reading gedaan bij een merrie die ik een paar jaar geleden heb gekocht nadat ik mijn maatje, een prachtige fjordenruin, moest laten inslapen. Hij mocht maar 21 jaar worden, en was daarvan al 19 jaar in mijn leven. Niet alleen ik bleef verdrietig achter, ook mijn andere fjord die vanaf veulen af aan bij hem had gelopen. Ik had ondanks mijn verdriet maar 1 missie: heel snel weer een maatje voor hem erbij.

En zo kwam deze merrie na een maand in ons leven. Tijdens het rijden bleek al snel dat ze een verleden bij zich droeg. Zo gehaast, zoveel spanning. Door les te nemen van dezelfde instructrice als de vorige eigenaar, kwam ik het een en ander te weten. Alle plannen die ik met haar had, heb ik gelaten voor wat ze waren. Geen intensieve dressuurlessen. Voor het eerst in haar leven is ze buitenritten gaan maken. Het bit maakte plaats voor bitloos hoofdstel. En ik stapte alleen op haar als we allebei heel ontspannen waren.

Gelukkig zag ik aan haar ogen, en voelde ik aan haar dat ze langzaam aan begon te wennen aan haar nieuwe leven. Maar toch was er altijd iets van een soort spanning in haar. Niet alleen onder het zadel. Ik wilde zo graag weten wat er nu in haar hoofdje omging. Is ze wel gelukkig? Hoe ervaart ze nu het rijden, ben ik wel goed bezig. Of is het een illusie dat ik haar het rijden weer als prettig kan laten ervaren?

Een vriendin attendeerde mij op Olav. En zo kwam de afspraak met hem tot stand. Tijdens de gebitscontrole heb ik heel goed opgelet waar we het over hadden en ervoor gezorgd dat ik geen woord over haar verleden zei.

Ieke was compleet ontspannen toen Olav met de reading begon. Vooraf vroeg hij mij alleen met ja of nee te reageren. Drie punten waren voor mij heel erg belangrijk, ik hoopte zo dat hij daar antwoord op zou gaan geven zonder ook maar iets ervan af te weten.
1) Hoe ervaart zij het rijden nu? 2) Mist ze het veulen, inmiddels paard, dat ze gebaard had en tot aan de verkoop, zo'n vier jaar, naast haar had gelopen? 3) Is ze gelukkig?

Olav begint te vertellen....ze laat hem een verleden zien waarin ze moet, moet moet. Ze vindt het vreselijk. En ervaart tijdens het rijden pijn. (ondertussen zucht mijn merrie diep, en herhaalt dit een paar keer). Vervolgens heeft ze het over een periode van diep verdriet, het hoeft van haar zelfs niet meer. (Weer heel diep gezucht door mijn merrie, voor haar doen laat ze haar hoofd hangen, Olav geeft haar de ruimte om het eea te verwerken en legt uit hoe blij ze is dat ze dit eindelijk met iemand kan delen....).

Op dat moment heb ik moeite met mijn emoties. Ik ken inmiddels haar verleden en ben op de hoogte van de manier waarop ze op haar hebben gereden, en dat ze haar en haar veulen abrupt na vier jaar hebben gescheiden. Vlak voordat ik haar kocht. (Haar ogen stonden zo dof destijds, zonder haar gereden te hebben, puur op gevoel heb ik haar gekocht). Maar ik zeg alleen maar ja tegen Olav, zoals afgesproken.

Dan laat ze Olav een zachte lichte energie voelen, dat is de energie die ze nu tijdens het rijden ervaart en laat weten dit prettig te vinden. (ik kan alleen maar denken: Wouw...dat ben ik! Yes: missie geslaagd). Ze geeft dan vervolgens ook aan gelukkig te zijn met haar huidige leven. Alleen mist ze 1 ding....... Olav vertelt dat ze een dartelend veulen in de wei laat zien. Hij vraagt zich hard op af of dat ze goede herinneringen nu laat zien aan haar eigen periode als veulen.
Ik heb Olav achteraf verteld dat ze het enige veulen dat ze op de wereld heeft gezet liet zien, en inderdaad dus mist.

Olav laat mij nogmaals weten dat mijn merrie zo opgelucht is en deelt mij mede dat ze binnen twee weken een heel ander paard zal zijn.
Dat laatste drong op dat moment niet zo bij mij door, ik was zo onder de indruk van hetgeen hij zojuist allemaal via mijn merrie wist te vertellen. Ik had echt niet durven te hopen dat mijn vragen aan bod zouden komen en beantwoord zouden gaan worden.

Toeval bestaat niet, woorden van Olav. Dus het was geen toeval dat ik een week later via, via er achter ben gekomen waar het inmiddels vier jaar oude paard van mijn merrie naartoe was gegaan. Van de huidige eigenaresse kreeg ik direct foto's doorgestuurd. Het paard is supergoed terecht gekomen. Met de beelden van deze foto's op mijn netvlies ben ik naar de stal gegaan en heb mijn merrie verteld dat ze zich geen zorgen meer hoeft maken, haar nakomeling was super terechtgekomen.

En echt......inmiddels heb ik zo'n lieve aanhankelijke merrie. Ik voel complete rust bij haar. De reading van Olav heeft ons nu heel dicht bij elkaar gebracht. Ik kan met een gerust hart op haar gaan rijden, zonder schuldgevoel en zoveel meer zelfvertrouwen. Ik heb echt het idee dat ze begrepen heeft dat ze zich geen zorgen over haar "kind" hoeft te maken. Ze straalt zo'n tevredenheid. Olav: echt super, super bedankt!
Yvonne Yvonne uit uit Sliedrecht schreef op 21 april 2017
Lieve Amigo is heel erg zwaar mishandeld geweest en heeft daar de nodige diepe trauma's aan overgehouden. Voorheen kwam de DA zijn gebit doen, maar dat ging absoluut niet goed omdat hij een DUBBELE dosis verdoving nodig had en daar zelfs nog overheen kwam in zijn paniek ๐Ÿ™

Een stalgenootje tipte mij Olav "Ik weet zeker dat hij Amigo rustig kan behandelen zonder verdoving". Dit klonk voor mij echt als ONMOGELIJK!! Ik geloofde er niet in dat dat mogelijk was bij hem. Toch maar proberen, en daarna kan ik pas echt oordelen.

Zelf stond ik al helemaal strak van de zenuwen en probeer dan nog maar eens Amigo het gevoel te geven dat er niks aan de hand is... Ehh dat gaat niet.. Amigo dus gelijk al angstig en in vluchtmodus (hij stond gewoon zoals altijd los op het terrein). Hij vluchtte bang de schuur in en Olav stuurde mij maar weg omdat ik de situatie niet zou verbeteren en sloot de deur van de schuur achter zich.

Amigo los laten is voor mij echt vreselijk moeilijk en helemaal als ik zie dat hij in paniek modus is.. Ik bedacht me toen allen maar "SHIT! Ik heb niet verteld dat je niet normaal een halster om kan doen!!" Nog geen 5 minuten later komen ze samen - halstertje om - door de deur gelopen!! Daarna heel lief en vredig samen zijn gebit gedaan zonder enig probleem!! (Ik bleef wel uit de buurt)

Toen Amigo klaar was was ik ook weer rustig en ik had Amigo ook weer helemaal terug, niks aan de hand. Niet bang, niks, gewoon lieve Amigo los bij ons.

Echt ongelofelijk, dit had ik nooit gedacht, super bedankt Olav. Amigo is je ook echt heel erg dankbaar want je hebt hem gered van een dubbele dosis sedatie en een extra trauma!!!

Tot volgend jaar! ๐Ÿ˜€
Bianca de Jong Bianca de Jong uit uit Dordrecht. Stal in oud Alblas schreef op 18 april 2017
Hoi Olav,
Bedankt dat u vandaag mijn paardjes heeft gedaan. Mijn paardjes waren zo bang bij mijn oude tandarts en die angst heeft u vandaag weggehaald bij hun. Ik ben u heel dankbaar, ik zal u aan iedereen aanbevelen. Tot over 6 maanden.. Groetjes Bianca
chantal chantal uit uit utrecht schreef op 9 maart 2017
ik maar denken dat mijn pony haken aan zijn tanden had .
ik merkte dat hij zijn voer anders kauwde en kleine proppen maakte van zijn hooi.
zijn tanden waren een 1/2jaar geleden door olav gedaan .
Maar toch voelde ik dat er iets was.

mijn haffiej zn tanden waren in orde...
ja en nu... met de reading vertelde hij dat hij last van zijn nek had !!en daarom ging het kauwen moeilijker .

Olav super bedankt weer voor alles .
Ik kan hem nu laten behandelen en hopelijk kan hij snel zijn hobby weer soepeler uitoefenen eten !!;) ๐Ÿ˜‰
Ashley Ashley uit uit Houten schreef op 3 maart 2017
3 jaar geleden werd onze fjord ernstig ziek. Verschillende behandelingen bij de dierenarts gedaan, maar geen resultaat. Ook kwam er niks uit de zadelmaker, hoefsmid en osteopaat. Het laatste wat wij nog aan dachten was de tandarts. Wij hadden Olav al een keer gehad en dat beviel ons goed, dus wij belde Olav op om te vragen om die langs wilde komen voor een behandeling. Olav had haar tanden gedaan maar kon niks geks aan haar vinden en vroeg of die een reading mocht doen bij der. Na goedkeuring begon Olav aan de reading en had al een paar dingen gevonden: Ze had het niet naar de zin op de stal waar wij toen stonden en ze vond het ruw en krachtvoer niet lekker. Het was zo dat ze helemaal geen eten kreeg daar. Toen die aankwam rond de lever was het probleem gevonden. Onze fjord had een te lagen werkingspercentage in haar lever en moesten zo snel mogelijk met de dierenarts in contact en haar bloed en slijmvliezen laten testen. De volgende dag kregen wij de uitslag en ja het klopte inderdaad. Haar lever werkte niet zoals het hoorde en haar witte bloedlichaampjes ook niet. Advies zo snel mogelijk naar een andere stal, liefst in de weide, bijvoeren en rust. Half jaar later was zij helemaal de oude weer.

Vandaag was Olav weer voor de tanden bij haar, zonder hem was zij er nu helaas niet meer geweest. Wij zijn Olav zeer dankbaar voor het juiste advies!:D
Cindy van Laar Cindy van Laar uit uit Hoogland schreef op 29 januari 2017
Een paar weken geleden is Olav bij mijn paarden geweest voor een reading. 1 Van mijn paarden had binnen 3 maanden 2x een slokdarmverstopping gehad. Dat vond ik erg vreemd, omdat ze er daarvoor nooit heeft gehad. Het bleek dat ze erg veel stress had van alles wat er in de stal gebeurde. Daarna heb ik mijn andere paard ook laten behandelen en dat deed ik omdat zij al een hele tijd een huidprobleem heeft, waar ze haast niet meer vanaf komt. Daaruit bleek dat het ook kwam door de stress op stal. Ik heb metgezel Olav overlegt en de keuze gemaakt om te gaan verhuizen naar een andere stal op hetzelfde terrein. En meteen na een paar dagen zal ik al verschil, en nu een paar weken later heb ik totaal 2 nieuwe paarden op stal staan, die weer erg blij zijn. Wat kleine veranderingen wel niet kunnen doen!!! Nogmaals dank je wel Olav!!!
mariska schalken-de vree mariska schalken-de vree uit uit beusichem schreef op 15 januari 2017
Olav is nu twee keer bij mijn pony gitane geweest voor haar gebit.
de eerste keer dat hij kwam heeft hij mijn pony ook en reading gegeven omdat ik met nog al wat vragen zat wat betreft haar verleden hij kon mij vertellen dat zij en niet zo beste verleden heeft gehad waardoor zij erg veel moeite had met het vertrouwen van de mens/kind hij vertelde mij dat zij echt moest vechten voor haar voer en dat zij verkeerd behandeld is en gereden,
hij heeft mij hierover wat tips gegeven wat ik hier aan kon doen
binnen het jaar kon ik door de reading van Olav en tips lezen en schijven met haar ook mijn zoontje van 3 kan er alles mee waar ik echt super trots op ben.
nu ongeveer en maand geleden is hij weer geweest voor haar gebit ik zij hem dat ik echt super vooruit was gegaan door zijn reading maar dat ze nu niet zo lekker liep met haar achter been hij kon mij vertellen dat het in haar heup zat en dat ik lekker rustig aan wat met haar moest gaan bewegen ook dit heb ik gedaan waardoor zij nu weer super loopt en goed in haar vel zit.

echt super bedankt voor jou tips en liefde:D
groetjes mariska schalken
Esther Esther uit uit Zandvoort schreef op 29 november 2016
Olav is vandaag voor t eerst bij mijn gevoelige merrie geweest (oude tandarts was er mee gestopt). Hij benaderde haar op een rustige prettige manier waar ik me erg goed bij voel (mijn paard is na mijn ongeluk wat resulteerde in halfzijdige verlamming alles voor me en nog meer traumas kunnen wij niet gebruiken). Hij was zo lief voor haar. Hoogtepunt was dat ik mrt mijn hand in haar mond kon voelen hoe mooi glad haar gebit weer was.olav je was top,tot volgend jaar!

Esthe
Soe Topcuoglu Soe Topcuoglu uit uit Almere schreef op 16 juli 2016
Beste Olav,

Bedankt voor de vlotte en vakkundige behandeling van mijn twee paardjes!
De paint eet een stuk beter, hopelijk wordt hij snel weer wat dikker.
Ik wens ieder paard zo een vriendelijke gebitsbehandeling toe!
Marian de Vries Marian de Vries uit uit IJsselstein schreef op 31 maart 2016
Hallo Olav

Wat ben ik blij dat in nog even op stal ben blijven hangen, om te kijken hoe die voor mij onbekende paardentandarts 2 paarden kwam behandelen ๐Ÿ™‚
Bij het eerste paard verwachtte ik geen verzet, maar zo rustig en lief jij hem benaderde was een verademing en het vijlen was geen probleem
Toen de tweede, een pittige maar gevoelige merrie, waarvan ik dacht dat ze niet zonder sedatie behandeld zou kunnen worden
Ook haar vertrouwen kreeg je, en kon je haar gebit weer bijwerken
Hoewel ze het soms wat spannend vond, en haar daarom tussendoor even liet ontspannen is het zonder problemen verlopen
Geweldig, dit had ik van te voren niet verwacht
Omdat ik zo onder de indruk was van je rust, toch maar gevraagd of je nog tijd had voor nog een paard, mijn eigen Tinker MaveRick, en was blij dat je afspraken ruim inplant
Hoewel Rick zijn gebit jaarlijks gecontroleerd/behandeld word (handmatig en elektrisch, zonder sedatie) door andere paardentandarts/kliniek, bleek dat toch niet op de juiste manier gedaan te zijn
kauwvlakken waren erg glad gemaakt ๐Ÿ™ zelf ook nog even mogen voelen
haken netjes verwijderd, voortanden bijgewerkt en tandsteen van zijn hengstentanden verwijderen was geen probleem, alles netjes weg zonder bloedend tandvlees Top! dat was vorige keren wel anders

Ik weet in elk geval met wie ik volgend jaar weer een afspraak maak voor gebitscontrole, misschien wel incl reading

Bedankt voor de super fijne ervaring
Groetjes Marian en Maverick
Fabiรซn Sibbald uit Gouda Fabiรซn Sibbald uit Gouda schreef op 22 december 2015
Vandaag is Olav bij mijn pony Meredith voor de eerste keer geweest.Haar gebit is gedaan en een reading.Olav stelden Meredith eerst op haar gemak en maakte kennis met haar.Het ging allemaal super relax en Meredith deed het super.Ik vindt het fijn om te horen dat zij het naar haar zin heeft waar zij nu staat,en tevreden is bij mij.Niks moet en geen stress!! Olav bedankt jij deed het super!!Ook fijn om te horen dat Meredith en ikzelf toch wel bij elkaar passen:)
Frederique Hogema Frederique Hogema schreef op 19 augustus 2015
Pi heeft weer mooie tanden dankzij Olav Franzel. De vorige paardentandarts zei dat Pi een erg slecht gebit had en een dure elektrische behandeling en sedatie moest ondergaan. Waarschijnlijk elk jaar. Dat zat me niet lekker, ze is goed op gewicht, maakt geen proppen, eet goed, ik heb geen problemen met rijden en kan niets aan haar gebit vinden met meten. Het is mooi om te zien hoe Olav te werk gaat, de manier waarop hij het paard in zijn waarde laat, dat het paard kan bewegen tijdens de behandeling en zo eventuele stress af kan voeren.

En wat blijkt: Pi heeft juist een heel mooi gebit, ik heb alles mogen voelen, voor en na het vijlen. Tot aan de achterste kiezen, deze waren ook mooi bijgevijld, terwijl ik juist hoorde dat de achterste kiezen alleen elektrisch kunnen.

Blij dat ik mijn gevoel heb gevolgd.
Anthony VeroAlexandra Herz Anthony VeroAlexandra Herz uit uit Herne schreef op 11 augustus 2015
Wie schon im letzten Jahr sind wir auch heute wieder absolut begeistert von der Behandlung unserer Pferde durch Sie. Besonders gut gefรคllt mir die Zeit und Ruhe, die Sie sich auch fรผr etwas unruhigere Pferde nehmen.
Also unser Pferd mag Sie!
Vielen Dank
GruรŸ aus Herne
Alexandra Herz
Shandra Shandra uit uit H.I.Ambacht schreef op 15 juli 2015
Beste Olav,

Vandaag ben je weer bij onze haflinger Floyd geweest voor z'n gebit en een reading.
Je was weer super met de reading!! Er zijn ons een hoop dingen duidelijk geworden en zijn blij
om te horen dat we een paar maanden geleden de juiste beslissing hebben genomen.

Dank je wel voor je bezoek.
Groetjes Shandra (Neviile Stables)
monique peereboom monique peereboom uit uit sittard schreef op 2 mei 2015
Olav

Je was weer super vandaag.

Gebit in alle rust bijgewerkt en weer een paard die al 7 jaar goede ervaringen heeft met jou.

Je bent een topper.

Monique en Banou
Suzanne Behrens Suzanne Behrens uit uit Gouda schreef op 23 februari 2015
Toen mijn merrie Bonita ruim een jaar geleden bij ons kwam was ze ernstig verwaarloosd. Haar hoeven en gebit waren nog nooit onderhouden en ze was veel te mager en erg bang. Ze had enorme scherpe punten aan haar kiezen waardoor ze nare wonden en zweertjes in haar mond had. Een dierenarts heeft haar kiezen toen elektrisch geveild. De wonden in haar mond genazen goed, maar haar spijsvertering bleef een probleem. Ze had regelmatig diarree waardoor het moeilijk was om haar goed op gewicht te krijgen.
Eind 2014 was Olav bij ons op stal voor het gebitsonderhoud van verschillende paarden. Hij gaf direct aan dat hij wel begreep waarom Bonita spijsverteringsproblemen had. Haar kiezen waren helemaal glad geveild, waardoor ze niet goed kon malen.
Op tweede kerstdag kreeg Bonita een zware koliek, een verstopping in de darmen veroorzaakt door onverteerde brokken ruwvoer. Gelukkig kwam ze hier goed uit en ik heb Olav weer gebeld. Hij had een idee! Met speciaal gereedschap zou hij subtiele groeven in de kiezen slijpen, zodat er weer structuur op zou komen. Omdat ze voor deze ingrijpende behandeling wel gesedeerd moest worden nam hij een dierenarts mee. De behandeling is goed en zonder stress verlopen. Na ongeveer twee weken was er duidelijk verschil zichtbaar. Bonita at makkelijker, kon grotere happen hooi verwerken en haar mest werd normaal.
Het gaat nu gelukkig steeds beter met Bonita, ze komt eindelijk aan in gewicht.

Olav benadert de paarden bijzonder rustig en respectvol, waardoor ze zich snel op hun gemak voelen. Voor een normale behandeling hoeven paarden bij hem daarom eigenlijk nooit gesedeerd te worden. Bovenstaande behandeling was een uitzondering omdat er met elektrisch en scherp materiaal gewerkt moest worden.

Olav bedankt! Je hebt Bonita en mij enorm geholpen.
Janine Schimmelpenninck Janine Schimmelpenninck uit uit Leusden schreef op 19 februari 2015
Beste Olav,

Veel dank voor jouw hulp bij onze hond Capu. Jouw bezoek heeft bij Capu geholpen een knop om te zetten waardoor hij nu makkelijker durft te gaan liggen in zijn mand. Capu is na jouw bezoek al een paar keer uit zichzelf gaan liggen. Dat had hij al 8 maanden niet gedaan. We gaan de goeie kant nu op, veel dank daarvoor!!!

janine